Ny VD på EssMed

”Det ska bli spännande att leda EssMed”

Henrik Martinsson tillträde som vd i april 2017, efter att ha varit i ”ögonbranschen” i 17 år. Närmast kommer han från en tjänst som chef för Abbott Medical Optics försäljningsorganisation i Skandinavien.

När EssMeds grundare och förre vd Stefan Helgeson frågade om jag ville bli ny vd för företaget, kändes det helt rätt. Abbott Medical Optics är ett globalt bolag och måste därför lägga stor vikt vid rapporter och uppföljningar, vilket helt naturligt innebär att beslutsvägarna ibland blir långa. Som vd för ett litet, innovativt företag som EssMed skulle jag få chansen att påverka företagets utveckling mycket mer, vilket lockade.

Bättre service och bredare produktportfölj
EssMed är ett seriöst företag med gott rykte i branschen. Som vd vill jag utveckla sälj- & serviceorganisationen så att vi blir ännu bättre på att tillmötesgå våra kunders behov. EssMed ska bli det naturliga valet av partner för ögonkliniker och optiker som letar efter en leverantör som har det mesta och som är bra på service. Därför satsar vi just nu på att bredda vår produktportfölj med fler förbrukningsartiklar och kirurgiska produkter.

Ännu mer tillgängliga
Just nu fokuserar jag på att göra EssMed ännu mer tillgängligt. Vi satsar på att förbättra kommunikationen när det gäller ny teknik och kommer även att använda oss av sociala medier för att nå våra kunder där de befinner sig. Det ska helt enkelt bli lättare att hitta och kommunicera med oss.

 

 

Henrik Martinsson, vd
E-post: henrik.martinsson@www.essmed.se
Tfn: 031-338 24 40

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Quantel Medical

Quantel Medical har nu förvärvat EssMed AB, som är specialiserade på distribution av högkvalitativ medicinsk utrustning inom oftalmologi. Med detta förvärv avser Quantel Medical att fortsätta stärka marknadsnärvaron av sina produkter.