EasyRet 577 nm – fibertekniklaser för retinal fotokoagulation och subthreshold behandling, perifert och i makulaområdet

EasyRet 577 nm är den senaste innovationen från Quantel Medical och erbjuder fotokoagulationsbehandling med singel- & multispot-funktion och subthreshold.

Våglängden 577 nm har sedan länge varit erkänd som våglängden med de mest ideala egenskaperna för fotokoagulationsbehandling och subthreshold-behandling. Tidigare har dock våglängden 577 nm krävt en betydligt dyrare teknik än den idag vanligast förekommande gröna våglängden 532 nm, vilket inneburit att de flesta ögonmottagningar investerat i den billigare gröna lasern.

 

Fördelar med gul laser

EasyRet 577 nm från Quantel Medical innebär att prisskillnaden mellan gul och grön laser minskar markant, samtidigt som högsta stabilitet och en helt homogen laserprofil/tophat-kurva erhålls.

Fördelarna med 577 nm:s våglängd är bland annat:

  • De xantofyll-uttryckande cellerna i makulaområdet absorberar ingen energi vilket möjliggör behandling nära fovea.
  • Mycket god penetrationsförmåga genom täta katarakter.
  • Studier har visat att patienter upplever mindre smärta och att creeping-effekten minskar.

 

Subthreshold

Subthreshold-tekniken använder sig av extremt korta (mikrosekunder) pulser med mellanliggande nedkylningsfaser, vilket ger en effektiv och skonsam behandling av makula-ödem vid diabetes (DME) och central serös korioretinopati (CSCR). Behandlingen verkar stimulerande och skapar ingen destruktion, vilket innebär att tekniken i kombination med våglängden 577 nm även kan användas i de mest centrala delarna av makula-området. Behandlingen är internationellt vedertagen, enkel att utföra och smärtfri för patienten och spås få en allt mer betydande roll även på svenska ögonmottagningar under de närmsta åren, både som ensam behandling eller i kombination med Anti-VEGF.

 

Multispot

Med en gul laser på 577 nm kan man utföra samma behandlingar som med en grön laser på 532 nm med lika bra eller bättre resultat. EasyRet kan ställas in för både singel spot och multispot och passar därmed utmärkt för scatter- och rupturbehandling, men kan även användas för ALT (Argon Laser Trabeculoplasty) och dess vidareutveckling MLT (Micro pulse Laser Trabeculoplasty) för glaukom.

 

Läs mer om gul laser 577 nm och subthreshold

Läs mer om EasyRet 577 nm på vår produktsida

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Quantel Medical

Quantel Medical har nu förvärvat EssMed AB, som är specialiserade på distribution av högkvalitativ medicinsk utrustning inom oftalmologi. Med detta förvärv avser Quantel Medical att fortsätta stärka marknadsnärvaron av sina produkter.