EssMed lanserar nya innovativa produkter inom nya produktområden

Som vd vill jag ju utveckla vår sälj- & serviceorganisation för att bli ännu bättre på att tillmötesgå just dina behov. Det är därför med stor glädje som jag kan meddela att vi blivit distributör för ett antal nya produkter och produktområden.

Nedan kan ni läsa mer om dem:

OERTLI

I mer än 60 år har Oertli utvecklat, tillverkat och sålt kirurgisk utrustning för ögonkirurgi som gjort det möjligt för såväl läkare som operationspersonal att arbeta på ett säkrare, enklare och effektivare sätt. 2017 blev vi deras distributör i Sverige, vilket vi är stolta över.

Oertli OS4 är en avancerad fakomaskin* som med hjälp av ultraljud sönderdelar ögats lins till en emulsion som kan sugas ut ur linskammaren. OS4:an kan även användas för ingrepp i ögats bakre segment. De ergonomiska och lättmanövrerade instrumenten svarar omedelbart och precist på minsta finmotoriska impuls, vilket gör att de upplevs som en naturlig förlängning av händer och tanke. Maskinen är dessutom så väldesignad att ställtiden mellan två operationer blir minimal.

Här hittar du mer information om Oertli OS4.

*) En kortform av fakoemulsifikationsmaskin som betyder linssönderdelningsmaskin och är en sammansättning av grekiskans ”fako” för lins och en avledning av latinets ”mulgeo”, som har med verbet ”mjölka” att göra.

 


RAYNER

Storbritanniens enda tillverkare av intraokulära linser och tillika det företag som tillverkade den första linsen för intraokulär användning 1949. När idén presenterades i Oxford 1951 och Chicago 1952, möttes den av hån och skepticism. Mycket har hänt sedan dess och nu har man ett brett sortiment av allt från monofokala, bifokala, trifokala och toriska linser till linsinjektionsutrustning och viskoelastiska lösningar för behandling av de trauman som uppstår vid ögonkirurgi.

Under oktober månad lanserar Rayner sin nya, förladdade trifokala lins.

Läs mer om RayOne Trifocal.

I slutet på året lanserar Rayner dessutom en ny förladdad, hydrofob monofokal lins.

Läs mer om RayOne Hydrofobic

Se även: Rayner


 

OCULENTIS

Vi är sedan 1:e Oktober också återförsäljare för Oculentis, som är en tysk tillverkare av intraokulära linser med egen forskning och utveckling. Läs mer om Oculentis här.

 


 

MEDICAL PRODUCTS

Leverantör av kundanpassade operationskit som gör både operationslogistik och sterilhantering mycket enklare. Läs mer om procedurpack här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Quantel Medical

Quantel Medical har nu förvärvat EssMed AB, som är specialiserade på distribution av högkvalitativ medicinsk utrustning inom oftalmologi. Med detta förvärv avser Quantel Medical att fortsätta stärka marknadsnärvaron av sina produkter.